8 okt 2016

Fuktskader

Vi har nå minimalt med fukt- og vannskader. Dette skyldes blant annet, som nevnt, styrets formaninger om å installere lukket dusjkabinett på badet.

Selv om badet er flislagt så er ikke det noen garanti mot fuktskader. Fliser er ikke tette, de trekker vann, det er derfor helt avgjørende at underlaget under flisene er vanntett. Bor man i en leilighet hvor man ikke har pusset opp badet, og ikke vet at grunnarbeidet er korrekt utført, så anbefaler vi at det ikke dusjes direkte på vegger og gulv. I den forbindelse vil vi minne om at en fullstendig utbedring og oppgradering av våtrommene vil koste flerfoldig titalls millioner kroner, og føre til en relativt stor økning av husleiene. Det er derfor særdeles viktig at hver enkelt av oss gjør sitt til at det ikke oppstår fuktskader. Installering av lukket dusjkabinett er i så måte et veldig bra og billig alternativ. Det må også nevnes at slitte kjøkken- og baderomskraner er en risiko. Det er ditt ansvar som beboer å sjekke at dette er i forsvarlig stand, og at det byttes/repareres før skade oppstår. Vi minner om at fukt- og vannskader på bad ikke dekkes av noen forsikring, men må dekkes av den enkelte beboer i sin helhet!

Skal du pusse opp badet ditt, sørg da for at det er autoriserte rørleggere som gjør dette, og at våtromsnormen følges. Husk at ved vann- og fuktskader så er du ansvarlig for jobben som er utført, også for eventuelle følgeskader hos naboene. En annen ting det er verdt å ta med seg er at ved oppussing av bad dekker borettslaget utgiftene til bytte av sluk. Ta kontakt med styret for mer informasjon.